Gent promoot voorlopig geen digitale rijbewijzen

Al sinds 2013 kan je je oude papieren rijbewijs laten vervangen door een digitaal rijbewijs in de vorm van een bankkaart. Slechts een minderheid van de Gentenaars heeft die ook. Dat blijkt uit een schriftelijke vraag van gemeenteraadslid Veli Yüksel (Open VLD) aan schepen Mieke Van Hecke (CD&V).

De papieren rijbewijzen zijn geldig tot in 2033. Er is bijgevolg geen haast om deze nu reeds te vervangen, vooral omdat de geldigheidsduur van de bankkaartmodellen beperkt is tot 10 jaar. De stad Gent promoot deze bankkaartmodellen dan ook niet actief. Wil de burger zelf zijn rijbewijs vervangen voor een bankkaartmodel dan is dit uiteraard mogelijk” zegt de schepen.

“De nieuwe rijbewijzen zijn 10 jaar geldig”, stelt Veli Yüksel (Open Vld). “Er is dus nog tijd om je oude rijbewijs in te ruilen voor een nieuwe. Maar wacht niet tot het te laat is. Als je er in het echt anders uitziet dan op de foto, vraag je misschien beter een nieuw rijbewijs (bankkaartmodel) aan.”

Hoeveel Gentenaars al zo’n nieuw rijbewijs hebben wordt niet bijgehouden.


© 2017 Veli Yüksel. Alle rechten voorbehouden. Design: Nielsen De Wilde.