Nieuwe straatverlichting voor de Muide

De Voormuide en Muidepoort krijgen nieuwe straatverlichting. Dat laat Gemeenteraadslid Veli Yüksel (Open Vld) weten.

Yüksel kaartte de slechte staat van de straatverlichting in de Voormuide en Muidepoort aan bij schepen van Publieke Ruimte Filip Watteeuw (Groen) na klachten van bewoners en handelaars uit de buurt.

“Tussen de Muidebrug en de spoorweg is het nogal donker.”, stelt Yüksel. “De stad stuurde de cel Openbare Verlichting en Fluvius ter plaatse. Er werd niet alleen vastgesteld dat er donkere stukken zijn maar dat er ook meerdere defecten waren aan de bestaande verlichting”.

LED- verlichting

Daarom werd beslist om de openbare verlichting aan te passen. Zo worden verschillende gevelverlichtingstoestellen verplaatst. Er komen 7 nieuwe en energiezuinige LED- verlichtingstoestellen op de drukke verbindingsweg tussen het Neuseplein en Meulestede. Er zijn 38.000 lichtpunten in Gent. Volgens Fluvius, de beheerder is 5.000 of 14% daarvan LED.

Yüksel is tevreden met de beslissing van de stad. “Straatverlichting is belangrijk om gezien te worden door voetgangers, fietsers en automobilisten. Zeker in de wintermaanden, wanneer het snel donker wordt. Het zebrapad aan het kruispunt Muidepoort-Loodsenstraat is zeer gevaarlijk voor de zwakke weggebruikers.”

De nieuwe lichten laten echter nog even op zich wachten. “De de armaturen komen uit Spanje en de

fabriek is door de coronacrisis tijdelijk gesloten geweest”, zegt schepen Watteeuw. “De productie en levering kan mogelijk een kleine vertraging oplopen. Dit najaar zullen de werken aan de

verlichting van de Voormuide en Muidepoort worden uitgevoerd.”

De aanpassing en vernieuwing van de straatverlichting kost 10.000 euro.


© 2017 Veli Yüksel. Alle rechten voorbehouden. Design: Nielsen De Wilde.