Bijna 6.000 Corona-vragen bij Gentinfo

Gentinfo, het infoportaal van de Stad Gent, werd de afgelopen weken overstelpt met vragen over het Corona-virus en de maatregelen die in dat verband werden genomen. Dat blijkt uit cijfers die gemeenteraadslid Veli Yüksel (OpenVld) opvroeg bij Sofie Bracke, die als Schepen onder andere bevoegd is voor digitalisering.

Na het uitbreken van de coronacrisis (in de periode 12 maart tot 16 april) stroomden er bij Gentinfo in totaal ongeveer 24.000 binnen. 5.850 vragen of een kwart gingen over Corona. Die kwamen binnen via telefoon, mail en sociale media. Eén enkele Gentenaar richtte zich met een fysieke brief tot Gentinfo.

“Correcte informatie verschaffen aan burgers is in deze Corona-tijden belangrijk”, stelt Veli Yüksel. “Mensen maken zich zorgen, en dat is uiteraard zeer begrijpelijk. De lokale overheid moet daarin ten volle haar rol als baken vervullen,” beaamt het gemeenteraadslid. “Vanuit de Stad Gent werd er dan ook vanaf dag 1 via verscheidene kanalen helder gecommuniceerd over de gevolgen die het Covid-19-virus meebrengt voor het dagelijks leven van de Gentenaars. Dat neemt niet weg dat mensen ook specifieke vragen konden stellen aan Gentinfo.”

14 operatoren stonden de voorbije weken paraat om de Gentenaars te woord te staan. Schepen Bracke toont zich tevreden. “Gentinfo bewijst nog maar eens zijn meerwaarde en beantwoordde sinds het aanvangen van de coronamaatregelen meer dan 5.000 vragen rechtstreeks aan de burger via telefoon, e-mail, chat en sociale media.”

In coronatijden werden uiteraard Coronagerelateerde vragen gesteld. Uiteraard waren er veel vragen over de openingsuren van de stadsdiensten. Maar er waren bijvoorbeeld ook veel vragen over het verdere verloop van de Van Eyck-tentoonstelling. Daarnaast meldden ook veel Gentenaars zich spontaan als vrijwilliger. “Dat is een hart onder de riem,” aldus Yüksel. “Maar ik had ook niets anders van mijn medeburgers verwacht. We kunnen dit virus maar verslaan als we dat samen doen,” besluit hij.

Gentinfo blijft ter beschikking van de Gentse bevolking. Gentinfo: 09/210 10 10.

Meer info: https://stad.gent/nl/contact-en-meldpunten/gentinfo-contact-met-stad-gent


© 2017 Veli Yüksel. Alle rechten voorbehouden. Design: Nielsen De Wilde.