Albatrostrams rijden weer in Gent

De 3 Albatrostrams die sinds augustus bij gebrek aan wisselstukken uit dienst werden genomen rijden weer. Dat antwoordde schepen van mobiliteit Filip Watteeuw (Groen) op mijn vraag in de Gemeenteraad.

Hieronder vindt u mijn persbericht over deze zaak:

De Albatrossen die elk meer dan 3 miljoen euro kostten, stonden sinds eind augustus te wachten in de stelplaats te Gentbrugge. De wisselstukken werden eindelijk geleverd. De vervanging van de wielbanden is op dit moment aan de gang. “Ik ben tevreden dat de trams weer gaan rijden.”, zegt Veli Yüksel. “De Albatrossen bieden plaats aan ongeveer 350 reizigers, ze zijn broodnodig. Zo kunnen we de dag afsluiten met goed nieuws over De Lijn.”

Drie albatrossen bleven gewoon op stok en de Gentenaar moest het doen met de afdankertjes van de tramvloot uit de jaren ‘70. Yüksel: “De Albatros blijft een belangrijke investering voor onze stad. Goed dat ze alle 20 weer inzetbaar zijn. Bij De Lijn moet er naast zware investeringen ook aandacht zijn voor onderhoud en daar hoort een efficiënt voorraadbeheer bij.”

Gemeenteraadslid Yüksel pleit er voor dat schepen van mobiliteit Watteeuw de zaak verder opvolgt vanuit het lokale niveau om de trams in Gent op de rails te houden. “Dit is voor mij en mijn fractie niet voor herhaling vatbaar. Het kan niet dat een gebrek aan wisselstukken bij De Lijn stokken in de wielen steekt van de Gentse mobiliteit.”, gaat Yüksel verder.

Naar aanleiding van de discussie over het pilootproject elektrische bussen in Gent vraagt Yüksel een betere verstandhouding tussen het stadsbestuur en De Lijn. “De Gentenaar heeft geen boodschap aan welles nietes. De Gentenaar wil oplossingen. Oplossingen voor het openbaar vervoer, betrouwbaar openbaar vervoer en comfortabele trams en bussen. We moeten De Lijn wijzen op haar verantwoordelijkheid, maar we moeten vooral samenwerken.”, aldus Yüksel.


© 2017 Veli Yüksel. Alle rechten voorbehouden. Design: Nielsen De Wilde.