Mijn gedacht: Rekenhof, wij wachten vol ongeduld op resultaten van uw onderzoek

Struikelen over bouwmateriaal, tussen de plassen en sakkeren op ruim tien jaar vertraging in het Sint-Pietersstation. Dat is wat elke Gentse pendelaar voelt: kwaadheid bij zoveel vertraging. Tien jaar vertraging, en het eind is nog altijd niet in zicht!

Emotie is belangrijk voor een politicus. Als dagelijkse pendelaar nam ik die emotie mee naar Brussel, om in het parlement vragen te stellen en druk te zetten op de verantwoordelijken; de NMBS en voogdijminister.

Op de laatste zitting voor de verkiezingen deed zich in het Federaal Parlement een merkwaardige stemming voor. Veli Yüksel vroeg een onderzoek door het Rekenhof. De voltallige open VLD-fractie ging er achter staan, en de overige partijen volgden. De resolutie werd unaniem aangenomen. Geen enkele tegenstem, van geen enkele partij.

Ja, dat is zeldzaam. Het is een van de stemmingen die ik de voorbije jaren in gang heb gezet en waar ik trots op ben. Wij willen een efficiënte overheid. Het gaat per slot van rekening om belastinggeld. Véél belastinggeld. Het Rekenhof zal nu de pijnpunten van het dossier blootleggen. Ik kijk samen met u uit naar de resultaten van dit onderzoek. Ook als gemeenteraadslid laat ik dit dossier niet los. Samen met Mathias De Clercq als burgemeester zullen we ons vanuit de Gemeenteraad veel kordater opstellen, daar ben ik zeker van. Want de studenten, toeristen en pendelaars, iedereen in Gent verdient beter dan deze eeuwigdurende bouwwerf.


© 2017 Veli Yüksel. Alle rechten voorbehouden. Design: Nielsen De Wilde.