Veli Yüksel naar de Senaat


Veli Yüksel wordt gecoöpteerd senator voor Open Vld vanaf 2022. Hij zal er Rik Daems opvolgen. Dat maakte het partijbestuur van Open Vld maandag bekend.

Veli Yüksel wordt gecoöpteerd senator voor Open Vld vanaf 2022. Hij zal er Rik Daems opvolgen, die op dat moment voorzitter wordt van de parlementaire assemblee van de Raad van Europa in Straatsburg. Het partijbestuur van Open Vld maakte de keuze maandag bekend.

Yüksel is gemeenteraadslid in Gent voor Open Vld, maar werd op 26 mei niet herkozen als Kamerlid. De Oost-Vlaamse politicus reageert verheugd op de voordracht als gecoöpteerd Senator door zijn partij. “In die federale ontmoetingsplaats zal ik me kunnen inzetten voor thema’s die ik altijd nauw gevolgd heb, zoals internationale samenwerking, armoede, klimaat en veiligheid en defensie”, zegt hij. “Ik bedank mijn partij voor het vertrouwen.” Yüksel was eerder Vlaams volksvertegenwoordiger, en de voorbije legislatuur Kamerlid.

De Senaat wordt samengesteld uit 50 senatoren die uit de deelstaatparlementen (gemeenschappen en gewesten) komen en 10 gecoöpteerde senatoren. De 10 gecoöpteerde senatoren (6 Nederlandstaligen en 4 Franstaligen) worden aangeduid op basis van de verkiezingsresultaten voor de Kamer.

Lees meer in De Standaard.


© 2017 Veli Yüksel. Alle rechten voorbehouden. Design: Nielsen De Wilde.