Open Vld wil minimale dienstverlening bij luchtverkeersleider Skeyes


De liberale Kamerleden Veli Yüksel en Sandrine De Crom hebben een wetsvoorstel ingediend dat gegarandeerde dienstverlening bij de luchtverkeersleiders mogelijk moet maken. Daar is al lange tijd sprake van - het staat zelfs in het regeerakkoord - maar het voorstel werd nooit verder uitgewerkt. “De

vele stakingen van dit jaar gijzelen de reizigers. De oplossing is ervoor zorgen dat er gegarandeerde dienstverlening is”, zeggen de Open Vld’ers, die hopen dat de volgende regering dit voorstel in een wet omzet. “De gegarandeerde dienstverlening bij de spoorwegen toont dat dit kan werken. Reizigers weten nu altijd op voorhand welke trein zal rijden en welke niet. Het lijkt ons evident dat reizigers op de luchthaven diezelfde zekerheid krijgen.”


© 2017 Veli Yüksel. Alle rechten voorbehouden. Design: Nielsen De Wilde.