Yüksel: weinig open van Stad om buurt Sint-Amandsberg niet in te lichten over kruispunten


De stad Gent laat op dit moment een aantal kruispunten aan de Heiveldstraat in Sint-Amandsberg heraanlegger om snelheidsduivels af te remmen. De kruispunten daar waaierden heel breed uit.

“We maken de hoeken van de kruispunten scherper en wat smaller opdat automobilisten er zouden moeten afremmen. De oude kruispunten nodigden uit tot snel rijden en dat veroorzaakte onveilige toestanden”, zegt schepen Filip Watteeuw (Groen) die van plan is om gelijkaardige kruispunten systematisch aan te pakken.

In de buurt reageert men verrast. “We wisten helemaal niet dat hier werken gepland waren.” Watteeuw geeft toe dat de buurt niet verwittigd was. “Het gaat niet om ingrepen waardoor iets concreet verandert, waardoor dit zonder bewonersbrief is gebeurd”, zegt Watteeuw.

Gemeenteraadslid en buurtbewoner Veli Yüksel (CD&V) denkt daar anders over. “Buslijnen 17 en 18 rijden hier. Hoe gaan die ooit aan zo’n kruispunt kunnen indraaien. Het getuigt van weinig openheid om de buurt niet eerst in te lichten”, zegt hij.

Lees het artikel in Het Laatste Nieuws


© 2017 Veli Yüksel. Alle rechten voorbehouden. Design: Nielsen De Wilde.