Ge zijt van Gent als ge... het WK niet op groot scherm kunt volgen


Deze middag zat Veli in het nieuws van Radio 2 Oost-Vlaanderen. "Gent is bij mijn weten de enige stad in België zonder een groot scherm op een plein, waar mensen naar het WK Voetbal kunnen kijken," zegt hij. "Zelfs in Nederland zit de ambiance er in op de pleinen en markten, en onze noorderburen spelen deze editie niet eens mee. Het is een gemiste kans".

Yüksel is teleurgesteld in de beslissing van het Gentse stadsbestuur. Naast gemeenteraadslid van CD&V is hij immers ook voetballiefhebber en supporter van de Rode Duivels. "In onze stad staan er deze zomer heel wat grote evenementen op de kalender: de Gentse Feesten, Ode Gand, enkele maanden geleden was er nog het druk bezochte lichtfestival. Maar het voetbalfeest van het WK leeft niet in Gent".

Uitgerekend vandaag maakte 't Kuipke bekend dat het geen uitzendingen van wedstrijden meer zal aanbieden. De tegenkomst viel tegen door het mooie zomerweer. Mensen kijken liever in openlucht. "Quod erat demonstrandum," besluit Yüksel.


© 2017 Veli Yüksel. Alle rechten voorbehouden. Design: Nielsen De Wilde.