Veli Yüksel: "Roep ambassadrice Israël ter verantwoording voor onaanvaardbare uitspraken"


Na de gewelddadige confrontaties van afgelopen maandag in de Gazastrook, choqueerde Simona Frankel, ambassadrice van Israël in België, met een uitspraak op de RTBf. “Ik betreur de dood van elke mens, zelfs van de 55 terroristen die geprobeerd hebben de grens over te steken,” verklaarde ze in een interview. Dat komt erop neer dat al die mensen – waaronder ook een tiental jonge kinderen – terroristen waren.

Kamerlid Veli Yüksel (CD&V) vindt deze uitspraken onwaardig voor een diplomate. “Deze bewoordingen zijn onaanvaardbaar voor een ambassadrice,” stelt hij. “Er zijn vele onschuldige burgers gedood, onder wie moeders, kinderen en baby’s. De mensenrechten worden tegen 300 kilometer per uur geschonden. Het geweld is volledig buiten proportie. Dit geweld moet stoppen”.

Hij vindt dan ook dat de ambassadrice door de minister van Buitenlandse Zaken op het matje moet worden geroepen. “Onze premier, Charles Michel, veroordeelde het bloedbad al ten stelligste en eiste een internationaal onderzoek naar het geweld,” zegt hij.

Intussen heeft Didier Reynders mevrouw Frankel effectief op zijn kabinet ontboden.


© 2017 Veli Yüksel. Alle rechten voorbehouden. Design: Nielsen De Wilde.