Veli Yüksel verkrijgt strengere regels voor Ghelamco-skybox


De Ghelamco-skybox stond maandagavond op het programma tijdens de zitting van de Gentse gemeenteraad. Na de commotie die het boek “De illegale Ghelamco-arena” heeft losgeweekt in en rond Gent, wou CD&V-gemeenteraadslid Veli Yüksel van het College van Burgemeester en Schepenen eindelijk duidelijkheid over het gebruik van de skybox in het Gentse stadion. Het was namelijk gebleken dat leden van het College die skybox hadden gebruikt en daarbij facturen hadden laten betalen door of doorgeschoven naar de Stad of naar organisaties die aan de Stad gelinkt zijn, zoals SoGent, het Mobiliteitsbedrijf of het OCMW-ziekenhuis. Maar ook na de persconferentie van de Stad Gent vorige vrijdag, bleven er heel wat vraagtekens bestaan.

Transparantie voor iedereen

“De Gentenaar heeft recht op transparantie en op duidelijkheid,” zei Yüksel op de gemeenteraad. “Het gaat hier immers over gemeenschapsgeld van de Gentse belastingbetaler. Het is belangrijk dat het stadsbestuur daarover alle informatie op tafel gooit”.

Het gemeenteraadslid eiste dat de stad een register zou aanleggen waarin het gebruik van de skybox in de Ghelamco Arena vanaf nu wordt bijgehouden. Die tekst werd iets na middernacht unaniem goedgekeurd door de gemeenteraad. In dat register zullen de vergaderingen worden opgelijst, alsook de identiteit van degene die de factuur uiteindelijk betaalt. Ook komt er een reglement over het gebruik van de skybox.


© 2017 Veli Yüksel. Alle rechten voorbehouden. Design: Nielsen De Wilde.