© 2017 Veli Yüksel. Alle rechten voorbehouden. Design: Nielsen De Wilde.

Registratie prepaidkaarten: verleng de termijn

24 May 2017

 

 

Op 7 juni moet van alle telefoonkaarten bekend zijn wie ze gebruikt. Dat is één van de maatregelen die de regering heeft genomen om terrorisme te bestrijden. Anonieme simkaarten moeten worden geblokkeerd door telecomoperatoren. “Een goede zaak,” vindt Veli Yüksel (CD&V). “Alleen stel ik voor de termijn te verlengen. Er rijzen immers problemen”.

 

Ruim 1,3 miljoen Belgen hebben – ondanks alle sms-verwittigingen van operatoren – hun prepaidkaart nog niet geregistreerd. Ze zullen volgende week plots merken dat hun gsm-lijn is afgebroken. “Dat is gigantisch veel,” vindt Veli Yüksel. “Misschien zou Minister Alexander De Croo beter alsnog een grote campagne voeren”. Een ander probleem is dat een deel van de anonieme simkaarten ook in telefoongestuurde alarminstallaties en andere domotica blijkt te zitten. “Hoe bereik je die toestellen met sms’jes van operatoren?”, vraagt hij zich af.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload