Defecte roltrap in het station Gent-Dampoort

???????????????????????????????Een herstelling van de roltrap in Gent-Dampoort is niet onmiddellijk in zicht.
De roltrap is gebouwd in het jaar 1973 en bepaalde onderdelen zijn moeilijk te vinden. De onderhoudscontractant van NMBS moet vaak lang wachten op wisselstukken om een roltrap te kunnen herstellen.

 

 

 

Lees verder …

Commissie sui generis Optima

index

Mijn voorstellen in de Optima commissie in Gent voor een verbetering van de deontologische code voor mandatarissen.

 
 
 
 
 
 
 
 

Lees verder …

Verlenging tijdelijke werkloosheid door aanslagen

- nieuwsbrief juniDe automatische erkenning van tijdelijke werkloosheid wegens overmacht, als gevolg van de aanslagen van 22 maart, wordt met drie maanden verlengd voor Brussel en Vlaams-Brabant. Dat heeft vicepremier en minister van Werk en Economie Kris Peeters geantwoord op mijn vraag in de commissie Sociale Zaken. Sinds de aanslagen van 22 maart werden 3944 dossiers tijdelijke werkloosheid wegens overmacht ingediend bij de RVA. Op dit moment noteert RVA voor arbeiders in de sector horeca zelfs een stijging met ruim dertig procent van mededelingen tijdelijke werkloosheid, tegenover dezelfde periode vorig jaar.

Lees verder …

Warschau-resolutie maakt van België opnieuw een betrouwbare NAVO-partner

NAVOOp 8 en 9 juli vindt in Warschau de tweejaarlijkse NAVO-topontmoeting plaats van regerings- en staatsleiders, met bijzondere aandacht voor de verschuivende veiligheidsomgeving rondom Europa. Naar aanleiding van deze top keurde de commissie Landsverdediging vandaag een resolutie goed van CD&V-Kamerlid Veli Yüksel. “Het is voor België belangrijk om voort te bouwen op zijn rol uit het verleden als betrouwbare NAVO-partner. Ons veiligheidsbeleid hebben we namelijk steeds in een NAVO-, EU- en VN-kader ingeschreven en we moeten dan ook ons steentje blijven bijdragen. We roepen de minister van Defensie daarom op zijn strategisch beleidsplan Defensie nog voor de top neer te leggen. Verder moeten we garanties geven op vlak van budgetten.”, vindt de defensiespecialist van CD&V.

Lees verder …

Bpaid kaart op naam

image.imgVeli Yüksel pleit ervoor dat bpost zijn bpaid-kaarten net als KBC of Belfius op naam moet afleveren. Hij verwijst naar CFI-topman Philippe De Coster die in de commissie Terrorismebestrijding deze kaarten gevaarlijk vond wegens de anonimiteit.
Maar minister van Telecom Alexander De Croo ontkent dat er een probleem is. “Identificatie bij de aanvraag van een bpaidkaart is verplicht. Ook bij het cash opladen van de kaart vanaf een bedrag van 1.000 euro moet de houder zich opnieuw identificeren”, antwoordde hij op een mondelinge vraag van de CD&V’er.

Lees verder …

Foto's

Meer foto's >

Netwerk

Nieuwsbrief

Uw naam

Uw email

Agenda
jan 2017
MDWDVZZ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Bekijk alles »