Tussenkomst over het mobiliteitsplan in de gemeenteraad

mobiliteitsplan-gent-nieuwe-circulatie-binnenstadOp 29 september 2015 werd op de Gemeenteraad in Gent gedebatteerd en gestemd over het mobiliteitsplan van schepen Filip Watteeuw (Groen). Mijn tussenkomst in het debat kan je hieronder integraal lezen. Lees verder …

Waarop wacht minister Vandeput met zijn plan?

pensioenen defensieIn het regeerakkoord staat te lezen dat de minister van Defensie, Steven Vandeput (N-VA), zes maanden na zijn aantreden als minister met een strategische langetermijnvisie voor het Belgische leger op de proppen moet komen. Die termijn is reeds verstreken en de tijd dringt. Daarom ondervroeg ik hem hierover op de plenaire vergadering van 2 juli.

Lees verder …

Eerlijke stenen op openbaar domein Gent

Korenmarkt kasseien 2De kuip van Gent is aangelegd met stenen uit Noord-India, gekapt onder mensonwaardige omstandigheden in illegale mijnen. (De Standaard 19/05/2015).

Dit is hoogst merkwaardig in een stad waar het stadsbestuur pretendeert waarden als sociale rechtvaardigheid en duurzaamheid hoog in het vaandel te dragen.

Lees verder …

Inzetten van het schip Godetia in de Middellandse Zee

GODETIADe voorbije weken bereikten ons verschillende berichten over vluchtelingen die met schamele bootjes de oversteek naar Europa wagen, op zoek naar een beter bestaan. Achter deze verhalen zitten echter mensensmokkelaars, die we een halt moeten toeroepen. In de plenaire zitting van de Kamer op 7 mei, stelde ik hieromtrent een vraag aan minister Jambon, die minister van Defensie Vandeput verving.

Lees verder …

Debat kernwapens – De Zevende Dag 26/4/2015

Veli 7dagIn het Vlaams Parlement werd op woensdag 22 april met een bijna kamerbrede meerderheid een resolutie gestemd die vraagt voor het verwijderen van kernwapens van het Belgische grondgebied. Ook in de Kamer van Volksvertegenwoordigers werd donderdag 23 april een resolutie goedgekeurd die pleit voor nucleaire ontwapening. In De Zevende Dag werd hierover gedebatteerd tussen Volksvertegenwoordigers. Ikzelf vertegenwoordigde CD&V in dit debat. Het volledige debat kan u hier bekijken.

Lees verder …

Foto's

Meer foto's >

Netwerk

Nieuwsbrief

Uw naam

Uw email

Agenda
okt 2015
MDWDVZZ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Bekijk alles »