Verlenging tijdelijke werkloosheid door aanslagen

- nieuwsbrief juniDe automatische erkenning van tijdelijke werkloosheid wegens overmacht, als gevolg van de aanslagen van 22 maart, wordt met drie maanden verlengd voor Brussel en Vlaams-Brabant. Dat heeft vicepremier en minister van Werk en Economie Kris Peeters geantwoord op mijn vraag in de commissie Sociale Zaken. Sinds de aanslagen van 22 maart werden 3944 dossiers tijdelijke werkloosheid wegens overmacht ingediend bij de RVA. Op dit moment noteert RVA voor arbeiders in de sector horeca zelfs een stijging met ruim dertig procent van mededelingen tijdelijke werkloosheid, tegenover dezelfde periode vorig jaar.

Lees verder …

Warschau-resolutie maakt van België opnieuw een betrouwbare NAVO-partner

NAVOOp 8 en 9 juli vindt in Warschau de tweejaarlijkse NAVO-topontmoeting plaats van regerings- en staatsleiders, met bijzondere aandacht voor de verschuivende veiligheidsomgeving rondom Europa. Naar aanleiding van deze top keurde de commissie Landsverdediging vandaag een resolutie goed van CD&V-Kamerlid Veli Yüksel. “Het is voor België belangrijk om voort te bouwen op zijn rol uit het verleden als betrouwbare NAVO-partner. Ons veiligheidsbeleid hebben we namelijk steeds in een NAVO-, EU- en VN-kader ingeschreven en we moeten dan ook ons steentje blijven bijdragen. We roepen de minister van Defensie daarom op zijn strategisch beleidsplan Defensie nog voor de top neer te leggen. Verder moeten we garanties geven op vlak van budgetten.”, vindt de defensiespecialist van CD&V.

Lees verder …

Bpaid kaart op naam

image.imgVeli Yüksel pleit ervoor dat bpost zijn bpaid-kaarten net als KBC of Belfius op naam moet afleveren. Hij verwijst naar CFI-topman Philippe De Coster die in de commissie Terrorismebestrijding deze kaarten gevaarlijk vond wegens de anonimiteit.
Maar minister van Telecom Alexander De Croo ontkent dat er een probleem is. “Identificatie bij de aanvraag van een bpaidkaart is verplicht. Ook bij het cash opladen van de kaart vanaf een bedrag van 1.000 euro moet de houder zich opnieuw identificeren”, antwoordde hij op een mondelinge vraag van de CD&V’er.

Lees verder …

Diversiteitsbeleid Stad Gent: enkel mooie woorden

Gent zuid

Van alle Gentenaars heeft zowat 30% buitenlandse roots. En toch werkt daarvan maar een fractie bij de Stad.

Wat zal schepen van personeel Martine De Regge (sp.a) daaraan doen?

Waar blijven de  diversiteitsplannen die ze drie jaar geleden beloofde?

Op de gemeenteraad van deze week interpelleerde fractievoorzitter en raadslid Veli Yüksel (CD&V) schepen De Regge.

Lees verder …

Inzet F-16’s in Irak en Syrië

F-16's Syrië 2

Op 22 maart werd ons land getroffen door twee bomaanslagen, met 32 doden en tientallen gewonden tot gevolg. Een laffe terreurdaad die opgeëist werd door IS. Een coalitie van Westerse en Arabische landen, waaronder België, is sinds oktober 2014 actief betrokken in de strijd tegen doelwitten van Daesh in Irak.
De Belgische regering stuurde reeds zes F-16’s om het Irakese leger te helpen, van oktober 2014 tot juni 2015. Afgelopen maart – voor de terreuraanslagen van 22 maart – vroeg de Amerikaanse minister van Defensie Ash Carter of België het mandaat van zijn F-16’s vanaf juli 2016 zou willen uitbreiden van Irak naar Syrië.

Kijk mee

Lees verder …

Foto's

Meer foto's >

Netwerk

Nieuwsbrief

Uw naam

Uw email

Agenda
sep 2016
MDWDVZZ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Bekijk alles »