Schepen Tapmaz ondermijnt etnisch-cultureel middenveld

tapmazIn de gemeenteraad van oktober kwam het nieuwe subsidiereglement voor etnisch-culturele verenigingen aan bod. Ik ben bijzonder kritisch over dit nieuwe systeem, waarbij de subsidiëring van de federaties wordt stopgezet. Schepen Tapmaz wil duidelijk de federaties uitschakelen om de verenigingen aan zich te binden. De CD&V-fractie heeft dan ook tegen het nieuwe reglement gestemd. Lees verder …

Gent start (te) beperkt deelfietsensysteem

Artikel deelfietsenVolgend voorjaar start Gent met een eigen deelfietsensysteem. Honderd fietsen zullen over tien locaties in de stad worden verspreid. Waar ze precies komen, moet nog worden bepaald. CD&V Gent is gewonnen voor de invoering van een deelfietsensysteem, maar we betreuren dat het slechts op kleine schaal wordt gerealiseerd. Een zelfverklaarde fietsstad als Gent mag meer ambitie hebben. Lees verder …

Kamer evalueert deelname aan missie tegen IS

Missie IS afbeeldingIn september startte een internationale coalitie, waar ook België deel van  uitmaakt, met het terugdringen van de terroristische groepering Islamitische Staat in Irak. Op 24 oktober kwam hierover een gemengde Commissie van Buitenlandse Zaken en Landsverdediging samen voor uitleg van de bevoegde ministers over de voortgang van de operatie. Op die zitting uitte ik een aantal bezorgdheden over de ontwikkeling van de missie in Irak.

Lees verder …

Veel te weinig, veel te laat

wegenwerkenGent kreunt onder de wegwerkzaamheden. De onvrede over het stadsbestuur neemt steeds verder toe. Oppositiepartij CD&V is kritisch voor schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw (Groen), die zijn eigen taak minimaliseert en de verantwoordelijkheid afschuift op anderen, zoals het Agentschap Wegen en Verkeer, De Lijn en de nutsmaatschappijen.

Lees verder …

Een nieuwe politieke uitdaging

Thumbnail eedafleggingMet de gekende woorden “Ik zweer de grondwet na te leven” heb ik vanmiddag de eed afgelegd als federaal volksvertegenwoordiger voor CD&V. In de Kamer wachten mij nieuwe uitdagingen: mee helpen jobs creëren, zelfstandigen en KMO’s financieel ondersteunen om te ondernemen, leefbare pensioenen veiligstellen, strijden tegen armoede en uitsluiting … De volgende vijf jaar zal ik me opnieuw honderd procent geven voor alle Vlamingen. Gedreven, oprecht en dicht bij de mensen, zo zal ik ook in de Kamer aan politiek doen!

 

Foto's

Meer foto's >

Netwerk

Nieuwsbrief

Uw naam

Uw email

Agenda
nov 2014
MDWDVZZ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Bekijk alles »