Debat kernwapens – De Zevende Dag 26/4/2015

Veli 7dagIn het Vlaams Parlement werd op woensdag 22 april met een bijna kamerbrede meerderheid een resolutie gestemd die vraagt voor het verwijderen van kernwapens van het Belgische grondgebied. Ook in de Kamer van Volksvertegenwoordigers werd donderdag 23 april een resolutie goedgekeurd die pleit voor nucleaire ontwapening. In De Zevende Dag werd hierover gedebatteerd tussen Volksvertegenwoordigers. Ikzelf vertegenwoordigde CD&V in dit debat. Het volledige debat kan u hier bekijken.

Lees verder …

3.361 uur vertraging als gevolg van koperdiefstallen bij de NMBS

nmbsIn vijf jaar tijd liepen de Belgische treinen maar liefst 3.361 uur vertraging op ten gevolge van koperdiefstallen. Dat blijkt uit het antwoord van minister van Mobiliteit Jacqueline Galant (MR) op een vraag van Federaal Volksvertegenwoordiger Veli Yüksel (CD&V).

Lees verder …

Wij komen onze internationale engagementen na

De toekomst van de Belgische Defensie belangt ons allemaal aan. Elke actor in het leger, de academische wereld, het middenveld of in de politiek is een relevante stem in het debat. Wat deze toekomst betreft, zijn drie elementen voor CD&V centraal: onze internationale engagementen, hoe we die willen nakomen en de financiering van ons leger.

Lees verder …

Peeters: ‘Opvolgen dat Volvo beloftes nakomt’

volvo gentVolvo is van plan om ook op lange termijn te blijven investeren in de vestiging van Volvo Cars in Gent. Dat blijkt uit het antwoord van Minister van Werk Kris Peeters (CD&V) op een vraag van CD&V-Kamerlid Veli Yüksel gisteren in de plenaire vergadering.

Lees verder …

Luisteren we nog naar burgers, of niet?

 

Hürriyet 5Vorige week besprak de tweede grootste stad van Vlaanderen het meest ingrijpende verkeersplan van dit decennium. Het zal binnenkort elke dag een impact hebben op het leven van honderdduizend pendelaars en studenten, en een kwart miljoen Gentenaars.

Op de gemeenteraad van januari heeft de meerderheid SP.A-OpenVLD-GROEN het Mobiliteitsplan ingetrokken na mijn tussenkomst. We hebben burgemeester Termont (SP.A) en schepen Watteeuw (Groen) gewezen op fouten in het beslissingsproces. Het inspraaktraject dat Vlaanderen bij dergelijke plannen oplegt, werd niet voorzien. En dus moet het stadsbestuur haar huiswerk overdoen.

Lees verder …

Foto's

Meer foto's >

Netwerk

Nieuwsbrief

Uw naam

Uw email

Agenda
mei 2015
MDWDVZZ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Bekijk alles »