Een nieuwe politieke uitdaging

Thumbnail eedafleggingMet de gekende woorden “Ik zweer de grondwet na te leven” heb ik vanmiddag de eed afgelegd als federaal volksvertegenwoordiger voor CD&V. In de Kamer wachten mij nieuwe uitdagingen: mee helpen jobs creëren, zelfstandigen en KMO’s financieel ondersteunen om te ondernemen, leefbare pensioenen veiligstellen, strijden tegen armoede en uitsluiting … De volgende vijf jaar zal ik me opnieuw honderd procent geven voor alle Vlamingen. Gedreven, oprecht en dicht bij de mensen, zo zal ik ook in de Kamer aan politiek doen!

 

16.635 maal bedankt!

Het heeft zenuwslopend lang geduurd eer alle stemmen waren geteld, maar nu is het zeker: de komende legislatuur mag ik voor u werken in de Kamer! 16.635 keer dank voor de voorkeurstemmen!

 

websitebanner-dankuwel

Stem me naar de Kamer!

AfficheDe verkiezingscampagne nadert haar einde. Het is een campagne geweest op het scherp van de snee. Het overlijden van Jean-Luc Dehaene heeft ons eraan herinnerd waar politiek echt over moet gaan: compromissen zoeken en oplossingen bieden. Bij het geruzie van de voorbije weken is niemand gebaat. Wij willen samen vooruit!

Ik heb er vertrouwen in dat we zondag met CD&V een goed resultaat zullen neerzetten. De voorbije weken heb ik in talloze gesprekken duidelijk gevoeld dat de mensen vragen om bestuurskracht en oplossingen, en niet om blokkering en conflict. Het mag niet opnieuw 541 dagen duren voor er een regering wordt gevormd!

Vergis u niet: diegenen die pleiten voor wilde besparingen, willen onze internationaal geroemde sociale bescherming uithollen. Als CD&V doen we daar niet aan mee!

De volgende vijf jaar wil ik mij in de Kamer verder inzetten voor een sterker Oost-Vlaanderen. In het bijzonder wil ik mee helpen jobs creëren, zelfstandigen en KMO’s financieel ondersteunen om te ondernemen, de pensioenen optrekken en strijden tegen armoede en uitsluiting.

Lees verder …

Eén verliest kwart jonge kijkers

Eén heeft de voorbije jaren veel jonge kijkers verloren. Waar in 2010 dagelijks gemiddeld 134.043 jongeren tussen 15 en 24 keken, waren dat er in 2013 nog slechts 99.994, een daling met 25%. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams volksvertegenwoordiger Veli Yüksel, mediaspecialist van CD&V, opvroeg bij minister van Media Ingrid Lieten (sp.a).

Lees verder …

Boek ‘Nergens beter dan thuis’ voorgesteld

Gisteren werd mijn boek ‘Nergens beter dan thuis’ voorgesteld in het Vlaams Parlement. In het boek schets ik mijn eigen verhaal als kind van Turkse arbeidsmigranten en maak ik de balans van vijftig jaar Turkse en Marokkaanse migratie in België.

Ik heb dit boek al lang willen schrijven, opdat de generaties na ons niet vergeten wat de generaties voor ons hebben moeten opofferen voor hun kinderen. Ik zie dat er nog veel fout loopt, maar heb hoop dat de volgende vijftig jaar beter worden!

Het boek is uitgegeven bij Borgerhoff & Lamberigts en is te koop in de boekhandel.

Lees verder …

Foto's

Meer foto's >

Netwerk

Nieuwsbrief

Uw naam

Uw email

Agenda
aug 2014
MDWDVZZ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Bekijk alles »