Gents stadsbestuur moet Mobiliteitsplan intrekken

mobiliteitsplanOp de gemeenteraadszitting van maandag 26 en dinsdag 27 januari stond de bespreking en stemming van het nieuwe Gentse Mobiliteitsplan op de agenda. Het punt werd echter uitgesteld naar de zitting van februari nadat wij fundamentele bezwaren hadden geuit bij de manier waarop het plan tot stand is gekomen.

Het stadsbestuur tracht dit nu af te doen als een louter formele kwestie. Alsof er ergens een komma verkeerd stond. Maar het is veel fundamenteler dan dat. De bepalingen uit het Mobiliteitsdecreet (2009), die bedoeld zijn om de inspraak van de burgers en de democratische controletaak van de gemeenteraad te garanderen, werden met voeten getreden.

Lees verder …

Aantal koperdiefstallen bij NMBS spectaculair gedaald

© photo news

© photo news

De voorbije twee jaar is het aantal metaaldiefstallen bij de NMBS aanzienlijk gedaald. In 2012 en 2013 werden respectievelijk 1362 en 810 diefstallen vastgesteld. Voor de periode van januari tot oktober 2014 ging het nog slechts om 202 gevallen. Dat blijkt uit het antwoord van de minister van Mobiliteit Jacqueline Galant op een vraag van CD&V-Kamerlid Veli Yüksel.

Lees verder …

Ik pas voor een politiestaat.

Onderstaand opiniestuk werd op 15 januari gepubliceerd in De Tijd (p.11):

Ik pas voor een politiestaat.

Na de verschrikkelijke gebeurtenissen in Parijs moeten politici voorgaan als staatsmannen, met breed gedragen basiswaarden die boven de partijpolitiek staan. Inzetten op meer openheid, en zich hoeden voor politieke recuperatie van het leed. Ik huiver voor een politiestaat waarbij het leger alle pleinen, straathoeken en openbare gebouwen bewaakt.

Lees verder …

Aanzienlijke loonkostenvermindering voor Volvo Cars Gent

volvo cars gentVolvo Cars Gent krijgt de komende 4 jaar een loonkostenvermindering van in totaal 22,6 miljoen euro. Dat blijkt uit het antwoord van minister van Economie en Werk Kris Peeters op een vraag van CD&V-Kamerlid Veli Yüksel in de commissie Bedrijfsleven. Lees verder …

Persbericht over hoorzittingen rond Defensie

defensieDat het Belgische leger de voorbije jaren veel inspanningen gedaan heeft in de sanering van onze overheidsfinanciën, is bekend. Ook de huidige federale regering zal tijdens deze legislatuur aan Defensie vragen om meer (of minstens evenveel) te doen met minder. In het kader van de begrotingsbesprekingen vraagt CD&V-Kamerlid Veli Yüksel een grondig debat over de toekomst van het Belgische leger door middel van parlementaire hoorzittingen.  Lees verder …

Foto's

Meer foto's >

Netwerk

Nieuwsbrief

Uw naam

Uw email

Agenda
mrt 2015
MDWDVZZ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Bekijk alles »